Battle Line (Schotten-Totten)

Reiner Knizia

3 játékos változat

Játékosszám: 3
Ajánlott kor: 8 év fölött
Időtartam: 30 perc

Reiner Knizia híres 2 személyes kártyajátékának 3 személyre kitalált változatának szabálya megegyezik az alapszabályokkal, a zászlók felállítása azonban eltér ettől a következőképpen. Minden játékos elé 3 - 3 oszlopban kerülnek lerakásra másik két játékosok felé.

A háromjátékos változatot ajánlottabb a taktikai kártyák nélkül játszani. Csak az eltérések kerülnek leírásra, így jó, ha az alapszabály is mellettünk van.

Az alábbi képen látható a 3 személyes variáció előkészítése. Ahogy látható minden játékos előtt 6 oszlop helyezkedik el, az eredeti 9-hez képest. 3 - 3 a két másik játékos felé. A húzópakli pedig középre kerül, így könnyen elérhető mindenki számára.

Minden játékos 7 lapot húz a kezdéshez. A győztes, aki 3 egymás melletti, vagy 4 bármely zászlót megszerez.

A három játékos Battle Line előkészítése.

A játékmenet bonyolultabb, mint az eredeti játékban, mert két másik játékos letett kártyáira kell megfontolni, mint tegyünk. Jól kell megtalálni az egyensúlyt a két játékos között. Emiatt teljesen más a játékélmény, de ugyanaz a stratégia itt is nyerő lehet, mint a kétszemély változatban.

Reiner Knizia Battle Line-ja egy lenyűgöző játék, remélem ezzel kis változtatással hárman is élvezhető és hasonlóan jó élményt nyújtó marad.

Minden visszajelzést örömmel fogadok a változattal kapcsolatban.

A változatot kitalálta: nqbus8
Fordította: Simulacrum

Bármilyen visszajelzést én is szívesen fogadok a fordítással vagy akár a játékkal kapcsolatban a következő blogbejegyzésben:
Battle Line (Schotten-Totten) 3 személyes változat