A Gara testvérek a magyar bajnokság élén

A Gara testvérek sikerével ért véget a magyar női sakkbajnokság Egerben. A magyar bajnok végül az azonos pontszámmal végzett testvérek közül Anita lett, aki a több elért győzelmével hódította el a címet.

Medvegy Nóra és Lakos Nikoletta a magyar bajnokságonA női versengésről sok mindent elmond, hogy a 45 partiból mindössze csak 17 végződött remivel. Kevés volt a harc nélküli játék. Gara Tícia nem talált legyőzőre, de testvére Anita több győzelemmel végzett. Papp Petra harmadik helye nagy meglepetés. A 2159 élővel rendelkező tehetség négyszer is győztesen állhatott fel az asztaltól, a bajnok skalpját is megszerezve. Medvegy Nóra és Lakos Nikoletta élőpontszámának megfelelően játszott. Vajda Szidónia és Rudolf Anna meglepetésre kissé gyengébben szerepelt. Dudás Eszter győzni tudott a két szerényebb eredményt elért ellenfele ellen, így tudta megelőzni Tóth Saroltát és Csatári Mariannt.

A férfi bajnokság kapcsán a hozzászólások között felmerült, hogy vajon miért jóval kisebb díjalappal ülnek sakkasztalhoz a női versenyzők. A kérdés jogos, ha az egyenjogúságot nézzük, de azért ismerjük el, jóval könnyebb kiemelkedni a kisebb női mezőnyből, mint a férfiak népesebb sakkozói táborából. A női játékosok sokkal komolyabban veszik a vetélkedést, nincs meg bennük annyira az élőpontszámok féltése, ezért mindenképpen érdekesebb partikat játszhat újra az érdeklődő sakk-közönség.

A verseny hivatalos honlapja

Comments

  1. Petra szép játszmában győzte le a bajnokot. Anita még a 3 gyaloghátrányos bástyavégjátékban is szívóskodott egy kicsit 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

41  +    =  42