Miért jár XP és credit – World of Tanks

A World of Tanks játékban az XP- és creditszerzés mikéntjét taglaló táblázat fordítása.
Az eredeti elérhetősége: Experience and Credits.

Kapott XP Kapott pénz
Csata alatt
Belépés csatába Nincs. Fix összeg a tank tierje alapján.
Ellenséges tank észrevétele először a csatában Fix bónusz észrevett tankonként, SPG-kért duplán. Fix bónusz észrevett tankonként, SPG-kért duplán.
Ellenséges tank sebzése, amit te magad látsz Sebzéspontonként, amit módosít az ellenséges tank tipusa és a tierje hozzád képest (magasabb tier sebzésért több xp jár).

Minden sebzés számít, legyen az találat, területsebzés, ramming (belerohanás), tűz, vagy ammo rack robbanás.

Sebzéspontonként.
Ellenséges tank sebzése, ami egyáltalán nem látszik Sebzéspontonként.
Ellenséges tank sebzése, amit te magad nem látsz, de más mutatja A sebzéspontok 50%-a.
Ellenséges tankot olyan tank sebzi, aki maga nem látja, hanem te mutatod 50%-a annak, amit a sebzők kapnak, elosztva a tankot látók számával. Ugyanaz az összeg, amit a sebző kap, elosztva a tankot látók számával.
Kritikus sebzés (modul/legénység) Abban az esetben, ha tönkreteszed az ellenséges tank egy modulját, vagy megölöd a legénység egy vagy több tagját fix bónuszt kapsz, ami az ellenséges tank tierjétől függ. Amennyiben csak sebzed, azért nem kapsz semmit.
Ellenséges tank harcképtelenné tétele a teljes legénység megölésével Ugyanannyi, mintha a maradék HP-ját leszedted volna. Ugyanannyi, mintha a maradék HP-ját leszedted volna.
Ellenséges tank megsemmisítése egy lövéssel (gyilkos találat) Nagyon kis bónusz az alapján, hogy az ellenséges tank tierje hogyan viszonyul a tiedhez. Nincs.
Közelharci bónusz 200 méteren belüli ellenséges tank sebzéséért jár egy nagyon kis bónusz. Nincs.
Bázisfoglalás Pontonként. Maximálisan 100, amennyiben az ellenséges bázis sikeresen el lett foglalva. Nincs.
Bázisvédés Pontonként. Maximálisan 100. Nincs.
Befejezett foglalás Fix bónusz. Fix bónusz minden résztvevőnek, aki a körön belül van a foglalás pillanatában, függetlenül a saját foglalás eredményétől.
Csata után
Túlélés Egy nagyon kis fix bónusz. Nincs.
Csapatteljesítmény faktor A bónusz a csapat által kiosztott sebzésen alapul. Nincs.
Vereség Nincs. Nincs.
Döntetlen Nincs. Nincs.
Győzelem 1,5-szeres szorzó. „Belépés a csatába” összeg 1,85-el megszorozva.
Tank század (company) vagy kláncsata megnyerése A normál bónuszhoz még megkapjátok az ellenség kapott XP-jének az 50%-t. A normál bónuszhoz még megkapjátok az ellenség kapott creditjének az 50%-t.
Tank specifikus kiegyensúlyozás Tanktól függ, de minden nem prémium tankot 1-el lehet számolni. Tanktól függ, a prémium tankok esetében több.
Aktív prémium fiók 1,5-es szorzó. 1,5-es szorzó.
A nap első győztes csatája a tankkal 2-es szorzó. Nincs.
Kilépés a csatából a töltés vagy visszaszámlálás alatt Nincs „Belépés a csatába” bónusz. Mivel a tank jelen marad a csatában, amíg nem semmisítik meg, addig szerezhet passzívan XP-t. Például ellenséges tank felfedezésével. Nincs „Belépés a csatába” bónusz. Mivel a tank jelen marad a csatában, amíg nem semmisítik meg, addig szerezhet passzívan creditet. Például ellenséges tank felfedezésével.
Kilépés a csatából később Amennyit addig megszereztél, nincs büntetés. Ha a tank még nincs megsemmisítve a kilépéskor, akkor még szerezhet passzívan XP-t. Például ellenséges tank felfedezésével. Amennyit addig megszereztél, nincs büntetés. Ha a tank még nincs megsemmisítve a kilépéskor, akkor még szerezhet passzívan creditet. Például ellenséges tank felfedezésével.


Nem kapsz XP-t a következőkért:

  • Saját csapattárs sebzéséért, még akkor sem, ha a csapattárs „kék” (team killer).
  • Saját csapattárs megsemmisítéséért. Kitiltást azt kaphatsz érte.
  • Lövésekért, amik semmit sem sebeznek. Sem HP-t, sem modult, sem legénységet.
  • Ha olyan modult sebzel, amit már kilőttek (kivéve, ha közben megjavították).
  • Sebzés elszenvedése, miközben te nem sebzed az ellenfelet.
  • Ha a csata hőse ablakban szerepelsz a végén.
  • Bármilyen medálért.
  • Vesztett csatáért vagy döntetlenért.
  • Az összes ellenséges tank kilövéséért nem jár a fentieken kívül bónusz, de ahogy írtuk, minél többet sebez a csapat összességében, annál több XP jár az egész csapatnak.


A fordítás legnagyobb része nem az én munkám. Az SG fórum egy lelkes hozzászólója, stoppos fordította le. Ezen javítottam és frissítettem a legújabb verzió szerint.

Comments

  1. Sziasztok!

    Lenne egy fontos kérdésem a készítőktől.
    Miért van az, hogy például vagyok egy 3-mas szintű tankal és nem 3-masok ellen vagyok vagy 2-esek vagy ilyesmik ellen hanem 6-osok ellen meg 5-ösök ellen az én 3-mas tankommal. És így továb miközben nekem esélyem sincs ellenük. Miért nem rak olyan ellenséges csapat ellen aki vagy nállam 1-el kisseb szintű vagy nálam egyel nagyobb szintű?

    Előre is köszönöm a választ.

    Sziasztok!

  2. Szia Minelovag!

    Azért van,mert minden tank maximum 3 tier ellen harcolhat. Pl.: A Tier 5-ös tankot Tier4-5-6 ellen dobja be,de tier 6nál már Tier 5-6-7 ellen!! mindig plusz-mínusz 1 tier lesz a különbség,a játék nehézsége miatt.ha azonos szinten lenne mindenki akkor nagyon könnyű lenne gyorsan fejlődni mert azonos szintűeket átvisz egy alap ágyú,míg a nagyobb szintűekhez már fejlesztett löveg illetve taktikus gyenge pontok eltalálása a nélkülözhetetlen.Remélem tudtam segíteni 🙂

  3. Ez 4-estől kezd durvulni, simán berak tier 8-ig is. 5-os könnyü tankot meg 10-ig bezárólag bárhova. Na most próbáljam meg ellőni teszem azt egy löwe gyenge pontjait egy pz38na-val. hát kösz szépen. Rámfordul, első lövés, meghal a fél legénység, a második után már reszeltek is. Simán veszett ügy. Azért rak be, hogy a nagyobb tier-eseknek legyne mire lövöldözni. Mind mondja, hogy „mennyé scoutolni”, de ez is kb addig megy, ming valami 7-8m-es robbanási körű arty lazán mellédlő, és a robbanás szele lekapja a láncot. Onnantól megint csak reszeltek. Annak a szarnak még csak eltalálnia sem kell. Az a vicc, hogy mindegy mivel megy az ember. 5-ös nehéztankkal is berak 8-ig bárhova. Na most hót esélytelen 5-ös kv1-el kiszedni egy 7 vagy 8-as nehez tankot. De legalább premium accounttal korrektül működne, de nem. Ugyanugy szivat. Szoval szar az egesz ugy ahogy van.

  4. esályed mindíg van ,csak okosan a tankodnak megfelelő képességgel kell játszani!!14-en állnak mögötted

  5. egyébként a késnek két éle van,magyarán alkalomadtán tier 6ban a su100-al te is örülni fogsz ha 4 tieres tankot fogatsz a célkeresztbe ,bár az igazi az és ezért jár megfelelő xp ,ha 6-7 tiere lősz

  6. Sziasztok! Mielőtt keveredés lenne a tierekből!

    Tier 1-2 általában(95%) ban +1tiert kap.
    A Tier 3 és fölötte MÁR +2 tiert iskap…
    A tier 4es tankoknak 2 léte van, a normális mikor harcolhatsz illetve a felderítő (scout)

    rejkov hszében ami nem pontos, hogy a 2 tieres dolgot nem ugy számítja hogy alattad egy tier meg fölötted!

    Hanem a te tiered +2 tier még!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

65  +    =  68