Megújult, letisztultabb külső

A féléves lett a Sakksziget. 41 cikk és több, mint másfélszáz hozzászólás. Néha több, néha kevesebb időm jutott az oldalra, de nincs megállás. Talán kicsit korai a dizájnváltás egy ilyen fiatal lapnál, de ez az idő arra pont elég volt, hogy az előző dizájn alapján jobbá lehessen tenni az oldalt véleményem szerint.

Sakksziget új dizájnA legfőbb gondom a bal, tartalom oszlop vékonyságával volt. Az új dizájnon szélesebb teret kap fő tartalom rész. A lényeg kapjon nagy teret. A dizájnváltás másik fő oka az egyszerűsítés. A letisztult, egyszerű kinézet híve vagyok. Felesleges háttérképek, különböző dizájnelemek levételével, lap gyorsabban elérhetővé válik. A jobb oldali oszlop főleg a további cikkek könnyebb elérhetőségét hivatott elősegíteni a továbbiakban. Az előző dizájnon a WordPress blogmotor egyik fő funkciója a címkézés nem volt kihasználva, az új dizájnon ez fő teret kap. A kategóriákon kívül így egy-egy címke alapján is könnyen megtalálja a látogató a számára érdekes tartalmat.

Az új dizájn alapja a szépen lekódolt Mimbo stílus. Ezen javítottam még a gyorsaság javítása érdekében pár függvényhívás lecserélésével.

Napokon belül a fórum is megújul. Ott nagyobb változások lesznek. Új motor kerül az SMF helyére. A sokkal egyszerűbb, de nagyon szépen kódolt PunBB. A motor lecserélésén kívül a fő gondolat az volt, hogy a fórum kinézete hasonló legyen a Sakksziget kinézetéhez.

Általában rosszul fogadják az olvasók egy oldal dizájnváltását, kíváncsi vagyok a Sakksziget olvasói miként vélekednek az új külsőről. Bármilyen hibát, ha tapasztaltok kérem jelezzétek.

Comments

  1. Köszönet mindkettőtöknek. Reméljük 1 év múlva már olyan népszerű lesz az oldal, hogy egy dizájner szívesen segít nekem még jobbá tenni. 🙂

  2. Egyetértek Remi? kartáccsal, kicsit több színnel jobban mutatna az oldal, így kissé fakó. Nekem az előző verzió színeivel sem volt gondom 🙂 Egyébként is a tartalom a lényeg, ebből a szempontból meg – szvsz – amúgy is veri a többi magyar sakkoldalt..
    A címkék különböző betűmérettel vannak szedve, ennek van valami speciális funkciója? Ha nincs, akkor ezt megszüntetném, mert így zavaró …

  3. Hello,mar egy jo ideje beszoktam ide kukkantani,a regi Sziget tetszett nekem,az ujrol egyenlore annyit,ez sem rossz,majd megszokom,ha egy kicsit szinesebb lenne teljesen bevalna,de amint irtak itt elottem,a cikkek tartalma a legfontosabb,sok sikert tovabbiakban. Udvozletem kuldom Nagybanyarol (RO)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  −  5  =  3