Megújult, letisztultabb külső

A féléves lett a Sakksziget. 41 cikk és több, mint másfélszáz hozzászólás. Néha több, néha kevesebb időm jutott az oldalra, de nincs megállás. Talán kicsit korai a dizájnváltás egy ilyen fiatal lapnál, de ez az idő arra pont elég volt, hogy az előző dizájn alapján jobbá lehessen tenni az oldalt véleményem szerint.

Sakksziget új dizájnA legfőbb gondom a bal, tartalom oszlop vékonyságával volt. Az új dizájnon szélesebb teret kap fő tartalom rész. A lényeg kapjon nagy teret. A dizájnváltás másik fő oka az egyszerűsítés. A letisztult, egyszerű kinézet híve vagyok. Felesleges háttérképek, különböző dizájnelemek levételével, lap gyorsabban elérhetővé válik. A jobb oldali oszlop főleg a további cikkek könnyebb elérhetőségét hivatott elősegíteni a továbbiakban. Az előző dizájnon a WordPress blogmotor egyik fő funkciója a címkézés nem volt kihasználva, az új dizájnon ez fő teret kap. A kategóriákon kívül így egy-egy címke alapján is könnyen megtalálja a látogató a számára érdekes tartalmat.

Az új dizájn alapja a szépen lekódolt Mimbo stílus. Ezen javítottam még a gyorsaság javítása érdekében pár függvényhívás lecserélésével.

Napokon belül a fórum is megújul. Ott nagyobb változások lesznek. Új motor kerül az SMF helyére. A sokkal egyszerűbb, de nagyon szépen kódolt PunBB. A motor lecserélésén kívül a fő gondolat az volt, hogy a fórum kinézete hasonló legyen a Sakksziget kinézetéhez.

Általában rosszul fogadják az olvasók egy oldal dizájnváltását, kíváncsi vagyok a Sakksziget olvasói miként vélekednek az új külsőről. Bármilyen hibát, ha tapasztaltok kérem jelezzétek.

8 hozzászólás

 1. Koopac

  Egy szavazat az új külső mellett! Nagyon tetszik.

 2. Remi?

  Szép lett! Talán egy icipici szín kerülhetett volna bele, de nekem bejön.

 3. Simulacrum

  Köszönet mindkettőtöknek. Reméljük 1 év múlva már olyan népszerű lesz az oldal, hogy egy dizájner szívesen segít nekem még jobbá tenni. 🙂

 4. Amerigo61

  Egyetértek Remi? kartáccsal, kicsit több színnel jobban mutatna az oldal, így kissé fakó. Nekem az előző verzió színeivel sem volt gondom 🙂 Egyébként is a tartalom a lényeg, ebből a szempontból meg – szvsz – amúgy is veri a többi magyar sakkoldalt..
  A címkék különböző betűmérettel vannak szedve, ennek van valami speciális funkciója? Ha nincs, akkor ezt megszüntetném, mert így zavaró …

 5. Simulacrum

  Lehet, hogy fakó egy kicsit tényleg, főleg az előző dizájnhoz képest. Bár az meg sokak szerint túl színes volt. 🙂
  Természetesen van funkciója címkék nagyságának. Minél nagyobb egy címke annál több cikkhez van rendelve. Sőt már tovább is gondolták, színekkel: http://webisztan.blog.hu/2006/11/04/a_cimkefelho_jovoje

 6. MARC V.GABOR

  Hello,mar egy jo ideje beszoktam ide kukkantani,a regi Sziget tetszett nekem,az ujrol egyenlore annyit,ez sem rossz,majd megszokom,ha egy kicsit szinesebb lenne teljesen bevalna,de amint irtak itt elottem,a cikkek tartalma a legfontosabb,sok sikert tovabbiakban. Udvozletem kuldom Nagybanyarol (RO)

 7. Simulacrum

  További kukkantásokat kívánok, remélem ez a kinézet is megtetszik majd. 🙂

 8. iLane

  Szerintem sokkal jobb lett. Egyebkent meg egy sakkoldal miert ne lehetne fekete-feher? :)))

Írd meg a véleményed!