Miért WordPress?

Nem könnyű elkezdeni egy blogot, de ez esetben adta magát a téma. Miért WordPress alapokra került a weboldalam? A válasz röviden talán annyi lehetne: a WordPress a legjobb választás egy pár oldalas, bloggal bővített weboldalhoz. De azért menjünk ebbe bele mélyebben is.

Először is, ha valaki blogot szeretne indítani több lehetőség áll rendelkezésére. Ha programozó az illető, illetve pénzráfordítást nem sajnál, akkor meg is írhat, illetve meg is írathat egy blogmotort. Ha semmilyen kapcsolata nincs az informatikával, illetve nem akar erre pénzt áldozni több ingyenes – akár magyar – blogszolgáltató kínálatából választhat. Ezen túl, ha valaki kicsit ismerkedni akar az internet világával, illetve a honlapkészítés rejtelmeivel a legjobb megoldás valamilyen önállóan konfigurálható blogszoftvert válassztania és azt a saját igényeire alakítania. A kezdőknek egyértelműen a WordPress a legjobb választás. A kevésbé hozzáértő számára is pillanatok alatt átlátható az egész és minimális időráfordítással saját, egyéni bloggal rendelkezhet a felhasználó.

A WordPress egy olyan ingyenes szoftver, amit az egyre népszerű blogolásra hoztak létre a készítői és egyre nagyobb számú fejlesztői. Nem egy kimondott CMS (tartalomkezelő rendszer), de arra, hogy egy pár lapból álló honlapot létrehozzon valaki tökéletesen megfelel, bár a rengeteg kiegészítő számának egyre nagyobb növekedésével kezd kinőni az egyszerű blogmotorok sorából.

Az én esetemben adott volt a WordPress választása. Egyrészt csak pár oldalból álló lapról van szó, illetve egy ehhez kapcsolódó (nem különálló) blogrészről. Erre úgy gondolom az ingyenes lehetőségek közül egyértelműen a WordPress a legalkalmasabb. Az egyszerűsége miatt könnyedén saját formára alakítható. A egyes kinézetek kódjai egyszerűen módosíthatók, változtathatók.

Ez a harmadik oldalam, amit a segítségével hozok létre. Több bejegyzésben is szeretnék foglalkozni az egyes lehetőségeivel. A Sakksziget és a fotós oldalam alatt is ez a motor üzemel. De nem egy kiterjedt oldalt lehet már találni manapság, ami szintén WordPress alapú.

A WordPress hivatalos honlapja
A magyar WordPress oldal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

96  −    =  88