Anand és Shirov magyar csapatban

Az Aquaprofit Zrt. jó mélyen a zsebébe nyúlt és egy világbajnokkal Viswanathan Ananddal, egy világbajnoki döntőssel Alexej Shirovval, egy Európa-bajnokkal Liviu-Dieter Nisipeanuval, illetve egy újabb Polgár lánnyal Zsófiával erősítette meg a nagykanizsai csapatot.

Anand - Beliavszkij - Shirov - Nisipeanu - Polgár ZsófiaA cég egyik vezetőjének Nádasi Tamásnak tervei között volt Polgár Zsuzsa becserkészése is, de eddig nem járt sikerrel. Arról azonban nem szólnak a hírek, hogy esetleg az első számú magyar nagymestert Lékó Pétert megkereste-e. Kérdés lesz az is, ilyen nevek hallatán, hogy vajon hányszor fognak asztalhoz ülni, illetve egyszerre játszanának-e ilyen felállásban. Nem valószínű, de ettől függetlenül óriási dolog ilyen neveket megszerezni, akár egy-két partira is, ezzel a sakk népszerűségét növelni Magyarországon. A nagykanizsai csapattól ezek után nehéz lesz elvenni a végső győzelmet.

Amit én hiányolok, a Tehetség és Kurázsi verseny óta, az egy igazán nagy nevekből álló nemzetközi verseny, vagy versenysorozat Magyarországon. Igaz a Polgár Sakknap is egy nagyszerű kezdeményezés szintén az Aquaprofittól, de jó lenne itthon is egy Corus vagy egy Linares versenysorozat alatt mondjuk valamelyik hazai nagymesternek drukkolni a helyszínen. Reméljük egy ilyen kezdeményezés sem várat majd sokáig magára.

3 hozzászólás

  1. királygyalog

    Gondolom, ez az egész csak PR. Valami értelme biztosan van, ha ennyi pénzt, mint amibe ezek az urak és hölgy kerülnek, összekotortak Kanizsán. Abban az országban, ahol a bajnok valami kétszázezer bruttóval kénytelen beérni.

  2. Simulacrum

    Persze PR főként, de úgy tudom Nádasi úr szereti a sakkot és ezért ide adják a cég szponzori pénzeit. Minden cégnek van egy ilyen szponzori pénzalapja, aztán vagy a vezetők vagy marketingesek döntik el mire menjen. A sakk népszerűsítése szempontjából ez is becsülendő dolog.

  3. Simulacrum

    A tegnapi vagy tegnapelőtti Blikkben benne volt, hogy Anand 4 partira szerződött, ha jól emlékszem és Nádasi úr tervében van nagy verseny összehozása Magyarországon. Lehet olvassak a sakkszigetet. 🙂

Írd meg a véleményed!