Lékó sakkszimultán Szegeden

Lékó Péter ismét sakkszimultánt ad a napfény városában, Szegeden. Csak most egy kicsit másképp. A 60 résztvevős szimultánon most mélyen a zsebébe kell nyúlnia a résztvevőknek. Az 50 ezer forintos beugró azonban jótékony célra kerül felhasználásra.
cikk folytatása »

Lékó – Simulacrum

Megtudtam, hogy Szegeden sakkfesztivált rendeznek és természetesen Lékó Péter is a vendége lesz az eseménynek. Örömmel ültem föl a vonatra hisz Szegedre mindig szívesen megyek. Petin kívül Mádl Ildikó, Ács Péter és Berkes Ferenc volt az esemény vendége. Mindannyian szimultánt adtak a lelkes nézőközönség számára. Természetesen Peti asztala körül gyűltek a legtöbben. Nem is fértem be a keretbe, de szerencsémre Peti megengedte, hogy akikkel gyorsan “végzett” azok helyére újak ülhessenek be. Én voltam a legutolsó, aki lehetőséget kapott erre.
cikk folytatása »

Anand fantasztikus játékkal nyert Miskolcon

Akik bármilyen okból is kételkedtek volna, hogy a sakkvilágbajnoki cím Anandnál jó helyen van-e, azoknak az indiai sakkozó most ismét bizonyított a Miskolci Nemzeti Színházban a Lékó Péter elleni rapid párosmérkőzés nyolc partija alatt. 5-3-as sikere teljesen megérdemelt a jó formában lévő nagymesterünk ellen.
cikk folytatása »

Lékó & Anand Miskolcon

Nagy szó, ha egy magyar sakkversenysorozat megéri az 5. alkalmat is. A Lékó & sorozat ilyen, és ahogy eddig is Péter ellenfeléül a legnagyobb nevek közül válogató Miskolc városa idén is kitett magáért. Az idei jubileumi alkalomra a legnagyobb nevet sikerült meghívni, a jelenlegi világbajnokot, Viswanathan Anandot.
cikk folytatása »

A Kramnyik-betegség

2004. október 18. Ez a dátum örökre bekerült a magyar sakktörténelembe. Magyar sakkozó világbajnoki döntőben egy remire a sakkvilágbajnoki címtől. Egy fiatalember, aki már gyerekkorában kijelentette, hogy ő bizony világbajnok lesz, egyetlen partira volt a hőn áhított sikertől. De nem sikerült. Nézzük meg mi történt akkor, és változott-e valamit azóta Lékó Péter utolsó fordulóbeli összpontosítása.
cikk folytatása »

FIDE Grand Prix 2009 Nalcsik

A mai napi megnyitó után, holnap indulnak a sakkórák az oroszországi Nalcsikban a 4. FIDE Grand Prix-en. Lékó Péternek talán még nehezebb dolga lesz, mint az előző Grand Prix-en, de reméljük jobban szerepel majd.
cikk folytatása »

Lékó Péter 2009-es programja

A tavaly év végi elisztai FIDE Grand Prix miatt Lékó Péternek kimaradt a Corus verseny így az évet a már tavaly lefixált Ivancsuk elleni rapid tornával kezdte, ami nem igazán sikerült jól. A linaresi versenyt az elmúlt két év rossz szereplése miatt Peti szintén kihagyta, de márciustól beindul a nagyüzem.
cikk folytatása »

Almási és Lékó évkezdése

Új év, új versenyek. Két nagymesterünk Almási Zoltán Olaszországban, Lékó Péter Ukrajnában kezdte sakkozással az évet. Almási a múlt évi verseny győzteseként ült asztalhoz karácsony után Reggio Emiliában. Lékó Ivancsuk ellen próbált meg javítani Munkácson, ahol tavaly schnell partikban maradt alul.
cikk folytatása »