A sakk világszépe

Ma délelőtt landolt a sakksziget levelesládájában egy érdekes levél. Az írója egy oldal létrehozásáról informál, ami meghirdeti a sakk világszépe versenyt. A sakksziget fórumán is volt már beszédtéma a szép, csinos női sakkozók kérdésköre. A honlap készítője azonban nem halmoz el nagyszámú jelöltekkel.

A sakk világszépe meghirdetőjének honlapjaÖsszesen 21 hölgyre lehet szavazni. Igazából nem teljesen érthető, miért pont erre a 21 hölgyre esett a készítő választása. A honlap kitalálója szerint magas FIDE élőszámmal rendelkeznek és népszerű játékosok. Mondjuk pl. Mariam Mansour 1838-as élőszáma nem éppen mondható magasnak még a női mezőnyben sem, viszont szépségéhez kétség sem férhet. De ahogy más külföldi sakkhonlap is megjegyzi például Polgár Judit ott van a jelöltek között, de két testvére már nem, pedig mindketten magas élővel rendelkeznek és nem kevésbé szépek, mint a verseny többi résztvevője. Szóval a jelöltek kiválasztása nem biztos, hogy jól lefedi a női sakkozás szépségeinek nagy táborát.

A honlap készítője megjegyzi, hogy a szavazáskor ne a szokásos szépségkirálynő választási kritériumok döntsenek (pl. mellméret), hanem a természetes szépség, a megjelenés és a sakktehetség.

Szavazni mindenkinek lehet, aki ellátogat a honlapra. Az internetes közösség fogja eldönteni ki a legszebb sakkozó hölgy a világon. Jelenleg Alexandra Kostenjuk vezet, mögötte szorosan Natalija Pogonina a második.

A sakk szépe választás honlapja

4 hozzászólás

 1. gábornok

  Holger Lieske szerint már 2006/2007-ben megvolt ez szavazás, írta most nemrég, amikor ajánlottam Nekije jelzett szavazást/lapot..
  Nálam Pogonyina nevű huncut szemű aranyhal biztos beFutó lenne a hálóban… haltartóban, bárkában.

 2. gábornok

  Karjakin is elvesztette a függetlenségét.. 🙂
  http://www.chessbase.com/newsroom2.asp?id=5650

 3. cash

  A honlapon egy fakutya található. LOL

 4. andor

  Ez az egész ötlet legalább olyan értelmetlen, mint szépségkirálynők között sakkversenyt rendezni.

Írd meg a véleményed!