Anand – Kramnyik helyszíni beszámoló Bonnból

A német szervezés világhírű. A sakk a világ sportéletében marginális szerepet tölt be. Mi történik ha a németek sakk világbajnokságot szerveznek? Az eredmény felemás. A verseny lebonyolítása természetesen problémamentes, minden a helyén van, de éppen csak annyira, hogy minden kielégítő legyen. A showra, szórakoztatásra már nem maradt pénz, energia és talán a tapasztalat is hiányzott a szervezők részéről.
cikk folytatása »

Anand – Kramnyik világbajnoki döntő eredményei

A sakkvilágbajnokság aktuális állása, a partik rövid elemzése, érdekességek kiemelése, minden parti után frissítve.

A sakkvilágbajnokság végeredménye 11 parti után:
Anand 6,5 – 4,5 Kramnyik
cikk folytatása »

Amit a világbajnokságról tudni kell

Egy rövid összefoglaló a világbajnoki döntő előtt egy nappal. A világbajnoki döntőre Bonnban kerül sor. A város a 19. legnagyobb Németországban. Észak-Rajna-Vesztfália tartományban Kölntől kb. 20 kilométerre a Rajna partján fekszik. Több, mint 300 ezer lakosa van.
cikk folytatása »

Lékó Péter Kramnyik segítője a világbajnokságon

A Chessbase magazin friss reggel megjelent interjújában ismerteti az orosz kihívó Vlagyimir Kramnyik a világbajnokságon majd segítségére álló csapatát. Az orosz Rublevszkij és a francia Fressinet mellett harmadikként Lékó Pétert nevezte meg. Még a Chessbase újságírója is meglepődött Peti nevét hallva. A volt világbajnoki ellenfelet hívta meg tehát az orosz nagymester segítőjének. Több oka is lehetett a választásának.
cikk folytatása »

A gyorskezű a kimért ellen

Nyakunkon a világbajnoki döntő. Kicsit több, mint két hét és jön a várva várt összecsapás. Bár igaz, mi magyarok szívesebben látnák Lékót a döntőben Anand ellen. Hangolásként nézzük meg a két nagyágyút, mik az erősségeik esetleg gyengéik. És a cikk végén megnézhetitek a meccs promó videóját.
cikk folytatása »