1 éves a Sakksziget

Több mint egy éve indult útjára egy régóta dédelgetett álom megvalósulásaként a sakksziget.hu.

Először egy barnás kinézettel jelentkezett és egy olyan logóval, ami egy szigetet ábrázolt. Ez a színvilág nem igazán jött be mindenkinek, így fél évvel később, a most látható letisztultabb, visszafogottabb színű dizájnt kapta meg az oldal.

A honlapra sajnos egyre kevesebb az időm, ezért reménykedtem benne, hogy így egy év múlva már lesznek állandó szerzői. Itt is megköszönöm Gab-Chi Elfeledett sakkóriások két cikkét, amit nógatásomra remélhetőleg újabb fog követni, illetve iLane két exkluzív beszámolóját Bonnból és Wijk aan Zee-ből. Remélem ő is ír még és küld képeket a jövőben a Sakkszigetre. Továbbá reménykedem abban, hogy más is kedvet kap és ír a sakkról bármilyen témában cikket, amit megjelentethetek.

Egy pár statisztikai adat az elmúlt évből: 50 cikk, 211 hozzászólás, 47 ezer oldalmegtekintés. 50 fölötti látogatószám naponta.

Ahogy a Sakksziget, a hozzá tartozó fórum is két kinézetet élt meg. A narancsos szürkést, a mostani már a sakksziget.hu-ra hasonlító egyszerűbb kinézet váltotta, ami gyorsaságával és átláthatóságával szerintem beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Köszönet a régi tagoknak, hogy visszajárnak és kedvenc játszmáikkal, változataikkal emelik a fórum színvonalát. gordonka, Amerigo61, gábornok, Remi? csak így tovább!

Amire a legkevesebb idő jutott az pont a sakksziget.hu „szülője” a Sakktorna. Tervek szerint, ha lesz időm egy Fischer random versennyel szeretném feléleszteni. A Sakksziget pedig megpróbálja majd tényleg megtalálni a legszebb sakkozónőt a világon.

Köszönet minden visszajáró és benéző látogatónak, remélem a Sakksziget továbbra is egy kis szigete marad a sakkbarátoknak az internet világában.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  −  5  =  5