Lifeboat – mentőcsónak konfliktuskeresőknek

Jeff Siadek 2002-es játéka igazi konfrontációs társas. A 4-6 fő által játszható játékban egy hajótörés után mentőcsónakban hánykolódó emberek bőrébe bújhatnak a játékosok.

A játék viszonylag régi, de amerikai volta miatt itthon kevesen ismerhetik, mivel főleg a német játékok jutnak el hozzánk könnyen. A mentőcsónakban hánykolódó emberek minél értékesebb tárgyakat, illetve ivóvizet próbálnak szerezni a partraevickélés közben a tengerből. A csónakban az elhelyezkedés alapján az elől ülők tudnak értékesebb javakhoz jutni, míg a csónak végében levő játékos dönthet a navigálásról. Így a játékban nagyon fontos a minél jobb hely megszerezése a csónakban. Ez persze konfliktushoz vezethet, ami harcban csúcsosodik ki. A harc és a szomjúság eszméletlenséghez és akár halálhoz is vezethet a játék során, de nem kell aggódni a pontozás jól kitalált. Sokszor előfordulhat, hogy a cápák eledelévé vált játékos nyeri meg a véres kalandot. Nagyon fontos a pontozásra való végig koncentrálás, mert minden játékos máshogy tudja a legtöbb pontot szerezni. A témája és erős konfrontációs mivolta miatt inkább idősebb játékosoknak ajánlott a Lifeboat. Nem minden embernek fog bejönni, de egy jól kitalált játékról van szó, amit ha van lehetőség érdemes kipróbálni nagyobb társaságoknak.

A játékhoz készült már magyar szabály, de sajnos hagy némi kívánnivalót maga után, így újrafordítottam és kiegészítettem minden a BGG-n megjelenő hivatalos szabálymagyarázattal is.

Lifeboat magyar szabály

Az lfg.hu-n pedig Antiserver jóvoltából videós bemutató is látható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2  +  1  =