Olimpiai célegyenes

Drezdában november 12. és 25. között rendezik meg az idei sakkolimpiát. A magyar keretek most már véglegesek. Mindkét csapatunk a legjobb összeállításban tud elindulni.

Sakkolimpia 2008 Drezda logóFérfi csapatunk összeállítása: Lékó Péter, Polgár Judit, Almási Zoltán, Balogh Csaba és Berkes Ferenc. Pintér József kapitányunk csak a GyimesiBalogh kettős között döntött nehezen, a többiek az erősorrend alapján egyértelmű résztvevők. Teljesen logikusan viszi a csapattal Csabát. Balogh nagyon jól fejlődik, Gyime tapasztaltabb ugyan, de most hullámvölgyben van. A fiatal játékos most a magyar bajnokság döntőjében is bizonyítja, hogy helye van a csapatban. Ami meglepő egy kicsit, hogy Csabát rakta előrébb a kapitány a sorrend leadásakor, ezt a taktikával indokolta. Berkes világossal a negyedik táblán nyerő lehet, Csaba pedig erős ellenfelek ellen tudja lehetőleg majd tartani az állást. Pintér József a Sakkvilágnak elmondta, hogy ha az első hat helyen végezne a csapatunk azt már ő jó eredménynek tartaná. Én úgy gondolom a nagyon erős orosz, ukrán, örmény csapat ellenére reménykedhetünk az éremben.

A női csapatunk a napokban alakult ki. Hoang Thanh Trang, Vajda Szidónia és Mádl Ildikó neve volt biztos. A negyedik a magyar bajnokság győztese Rudolf Anna lett az ötödik helyre pedig Schneider Veronika futott be teljesen jogosan. Horváth József kapitány szerint nekünk kedvezhet, hogy idén öt fős egy-egy csapat kerete, viszont az, hogy csak 11 forduló lesz idén nem feltétlenül. Általában ugyanis jól szokott menni nekünk az utolsó fordulókban. Nagyon szép eredmény lenne egy dobogós hely a lányoknál is.

Tehát jöjjünk haza két bármilyen színű éremmel az olimpiáról, ezt kívánom a magyar csapatoknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

41  +    =  51