A Gara testvérek a magyar bajnokság élén

A Gara testvérek sikerével ért véget a magyar női sakkbajnokság Egerben. A magyar bajnok végül az azonos pontszámmal végzett testvérek közül Anita lett, aki a több elért győzelmével hódította el a címet.
cikk folytatása »

Almási Zoltán fején maradt a magyar sakk-korona

A FIDE Grand Prix árnyékában zajlott a magyar férfi sakkbajnokság Szegeden. A meghívásos versenyen Almási Zoltán diadalmaskodott, így nyolcadszor lett magyar bajnok.
cikk folytatása »

Anand fantasztikus játékkal nyert Miskolcon

Akik bármilyen okból is kételkedtek volna, hogy a sakkvilágbajnoki cím Anandnál jó helyen van-e, azoknak az indiai sakkozó most ismét bizonyított a Miskolci Nemzeti Színházban a Lékó Péter elleni rapid párosmérkőzés nyolc partija alatt. 5-3-as sikere teljesen megérdemelt a jó formában lévő nagymesterünk ellen.
cikk folytatása »

Lékó & Anand Miskolcon

Nagy szó, ha egy magyar sakkversenysorozat megéri az 5. alkalmat is. A Lékó & sorozat ilyen, és ahogy eddig is Péter ellenfeléül a legnagyobb nevek közül válogató Miskolc városa idén is kitett magáért. Az idei jubileumi alkalomra a legnagyobb nevet sikerült meghívni, a jelenlegi világbajnokot, Viswanathan Anandot.
cikk folytatása »

Lékó Péter 2009-es programja

A tavaly év végi elisztai FIDE Grand Prix miatt Lékó Péternek kimaradt a Corus verseny így az évet a már tavaly lefixált Ivancsuk elleni rapid tornával kezdte, ami nem igazán sikerült jól. A linaresi versenyt az elmúlt két év rossz szereplése miatt Peti szintén kihagyta, de márciustól beindul a nagyüzem.
cikk folytatása »

Anand és Shirov magyar csapatban

Az Aquaprofit Zrt. jó mélyen a zsebébe nyúlt és egy világbajnokkal Viswanathan Ananddal, egy világbajnoki döntőssel Alexej Shirovval, egy Európa-bajnokkal Liviu-Dieter Nisipeanuval, illetve egy újabb Polgár lánnyal Zsófiával erősítette meg a nagykanizsai csapatot.
cikk folytatása »

Ratmir Holmov (1925-2006)

Holmov (Ratmir Dmitrievich Kholmov), a „Centrumban Védekező”, ahogy sakkberkekben ismert volt, a szovjet-orosz sakkozás kimagasló játékosaként vonult be a sakktörténelembe.
Nagyon nehéz volt legyőzni. Kiválóan védekezett, már-már félelmet keltően, de ha kellett páratlan taktikai vénáját megvillantva képes volt a legnagyszerűbb kombinációkra is.
cikk folytatása »

Polgár Sakknap ismét

A tavalyi sikeres eseményhez hasonlóan idén is megrendezik a Polgár Sakknapot.
cikk folytatása »