Battle Line (Schotten-Totten) 3 személyes változat

Reiner Knizia kétszemélyes kártyajátéka 1999-ben Schotten-Totten néven indult útjára. Két skót falu mókás lakóinak figurái kerültek a kártyákra, akik egymás ellen harcolnak. 9 határkőért megy a csata, amiből ha ötöt vagy egymás melletti hármat megszerez az egyik fél, megnyeri a játékot. Három kártyából kell erősebb csoportot létrehozni az egyes határköveknél az ellenfélnél kártyáinál.

A GMT kiadó a Battle Line-ban egy évvel később átdolgozta külsőleg a kártyákat. A skótok helyett ókori harcosok kerültek a kártyákra, sokkal komolyabb érzetet téve ezzel a játéknak. Ezen túl még 10 taktikai lap is belekerült a az új kiadásba, amivel még színesebbé vált a játék. Később, 2004-ben ezek a taktikai lapok a Schotten-Totten új kiadásába is belekerültek már.

nqbus8 nicknevű BGG felhasználó úgy gondolta megpróbálja 3 személyre is játszhatóvá tenni ezt a remek játékot. Ennek a rövid kis szabályváltozatnak a fordítását készítettem el. Kíváncsi vagyok milyen tapasztalatok lesznek vele, szerintem működhet, bár biztos nehezebb lesz tőle a játék.

Battle Line 3 személyes változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

52  −  47  =